ÎNCĂ UN PAS SPRE INOVAȚIE - BIBLIOTECA TUPAI BIM

CE ESTE BIM?
BIM (Building Information Modelling) este o metodologie de lucru colaborativă bazată pe un model virtual al unei clădiri sau al unei infrastructuri, care încorporează toate informațiile aplicabile pe tot parcursul ciclului de viață al acesteia.
ESTE BIM UN SOFTWARE?
Nu, nu este. BIM este o metodologie de lucru. Cu toate acestea, există diferite programe software (Autodesk Revit, Archicad, Vectorworks etc.) care se numesc "BIM" deoarece permit crearea, gestionarea, schimbul și extragerea de informații prin intermediul unui model virtual, ajutând la punerea în practică a acestei metodologii.
CARE SUNT DIFERENȚELE DINTRE CAD ȘI BIM
CAD se referă la o proiectare asistată de calculator care a fost optimizată pentru a produce desene 2D sau 3D. Programele CAD sunt alcătuite din linii, cercuri, text, dreptunghiuri, printre altele. La rândul său, BIM este o bază de date integrată de informații despre construcții, formată din obiecte parametrice cu informații asociate, care permite colaborarea și interoperabilitatea între diferitele părți interesate.
CE SUNT OBIECTELE BIM?
Obiectele BIM sunt replici digitale ale unor produse reale și specifice care, pe lângă reprezentarea lor geometrică, conțin toate proprietățile și informațiile necesare pentru a sprijini tehnicienii în procesul de luare a deciziilor pe tot parcursul ciclului de viață al acestora.
CARE SUNT PRINCIPALELE AVANTAJE ALE BIM?
Un proiect este o operațiune complexă, cu o cantitate mare de date, inclusiv planuri, modele 3D, bugete, reprezentări ale fațadelor, printre altele. Cu ajutorul BIM este posibil să se stocheze/centralizeze toate aceste informații și să fie disponibile în timp real pentru toate părțile interesate. Modelul 3D evoluează și devine un "centru de partajare a informațiilor"
Atunci când se lucrează cu mai multe persoane și companii, centralizarea tuturor informațiilor oferă o mai mare agilitate și asertivitate în procesul de activitate.

DESCARCĂ AICI

tupai romania

OBIECTELE BIM

tupai romania

FIȘIERE 3D

CONTACTAȚI-NE!

Sunt de acord si accept Politica de confidentialitate.

Trimite

Tupai Romania

500240 Brașov,
Str. Fundătura Hărmanului, Nr. 1

Contact